Prohra v derby

SK Hostomice – TJ Slovan Lochovice 0:2

 

V sobotu 27.4.2024 jsme přivítali k dalšímu mistrovskému utkání na jaře neporažené Lochovice. Derby bylo okořeněno tím, že mezi námi a soupeřem byl pouze tříbodový rozdíl, a tak nebylo divu, že se hrálo za krásné fotbalové atmosféry, kterou vytvořili domácí i hostující příznivci. Děkujeme!
 

SK Hostomice:
M. Špatenka – L. Šereda, R. Spousta [K] (M. Lukeš), T. Fatka, K. Kyzr – M. Sůra, J. Spousta (O. Kačírek), P. Veselý, D. Bohata (I. Burtyn) – V. Štyler, K. Hejduk
 

Ještě před samotným výkopem jsme museli řešit velkou nepříjemnost, když si při rozcvičce na ruce vykloubil malíček Míra Šereda, který měl nastoupit v bráně. Mírovi přejeme brzké uzdravení a děkujeme Michalovi, který jej pohotově v bráně zastoupil.
 

Utkání jsme mohli začít snově, když hned ve 2. minutě po rychlé kombinaci u lajny odcentroval Venda Štyler a prudká hlavička Kamila jen těsně minula odkrytou bránu. Hrál se spíše opatrný fotbal, což bylo podloženo silným větrem a nerovným tvrdým povrchem. Lochovice se snažily hrozit spíše dlouhými nakopávanými míči na své útočníky, ale naše obrana, ve které nahradil distancovaného Aleše Hornáta Roman Spousta, si vždy s přehledem poradila. My naopak zahrozili dvakrát po rychlých protiútocích, kdy naši hráči stanuli před hostujícím brankářem. Ten ale dobře vyběhl a šance zlikvidoval. První poločas se dohrál bez dalších větších příležitostí na jedné či druhé straně.
 

Do druhého dějství jsme nastoupili s cílem hrát aktivně a zlomit utkání na naši stranu. Začali jsme dobře, soupeře k ničemu nepustili a drželi míč. V 57. minutě jsme přišli o Honzu Spoustu, kterého při pokusu o střelu zradil zadní stehenní sval a musel být střídán. I Honzovi přejeme brzký návrat na trávník. V 65. minutě šel po pěkném vysunutí od Petra Veselého sám na bránu Kamil, ale i tentokrát brankář včasným vyběhnutím šanci zmařil. To se ukázalo jako zlomový okamžik. V 82. minutě jsme sice po rohovém kopu odvrátili míč z velkého vápna, ale téměř okamžitě došlo ke ztrátě míče, centru do brankoviště a po našem nedůrazu osamocený útočník prostřelil Michala.
 

Hru jsme otevřeli ve snaze alespoň vyrovnat, ale v 88. minutě po brejku do již otevřené obrany, Lochovice skórovali podruhé.Výsledek 0:2 nás všechny hodně mrzí, na vítěznou vlnu se pokusíme vrátit již tuto neděli, kdy nás od 17 hodin přivítá celek Újezd/Komárov B.
 

Přijeďte nás podpořit!