Vysoká výhra v derby

V posledním kole podzimní části jsme přivítali v místním derby sousedy z Osova. Nečekal nás lehký zápas, ale naše sestava byla téměř kompletní a tak jsme byli favority.

 

SK Hostomice:

O.Plecitý – L.Šereda (K.Kyzr), A.Hornát [K] (D.Bohata) , T.Fatka, J.Hadrava – M.Sůra (O.Kačírek), J.Spousta, P.Veselý, V.Štyler (L.Rylich) – K.Hejduk (I.Burtyn), R.Spousta

 

Začátek zápasu byl opatrný z obou stran a žádný tým nechtěl udělat chybu. V 11.minutě se dostal do šance po dlouhé době hrající Roman Spousta, ale svou střelu nasměroval do golmána hostí. O minutu později měl tutovku Kamil Hejduk, který poslal svojí hlavičku mimo branku. Hosté hrozili rychlými brejky a naše obrana se musela mít na pozoru. Do vedení jsme se dostali ve 23.min, Jan Spousta vybojoval na středu hřiště míč a přihrávkou našel bratra Romana, který poslal nádherný centr přesně na hlavu Kamila Hejduka – 1:0! Vedoucí branka nás uklidnila a začali jsme hrát naši hru. Ve 28.min se neprosadil z přímého kopu Petr Veselý. Ve 30.min se po rohu Vaška Štylera dostal odražený míč na nohu Aleše Hornáta, který jej poslal nechytatelnou bombou k tyči – 2:0! Ve 33.min se dostal k míči Petr Veselý, obešel dva hráče Osova a našel ve vápně nabíhajícího Jana Spoustu, který se nemýlil – 3:0!

 

Druhý poločas jsme začali intenzivně s cílem rozhodnout zápas. To se nám podařilo v prvních deseti minutách. Hned ve 46.min se prosadil po sólu Petr Veselý – 4:0! V 50.min vyslal opět Petr Veselý tvrdou střelu, kterou gólman hostí pouze vyboxoval před sebe a Kamil Hejduk se dorážkou hlavou prosadil podruhé v utkání – 5:0! V 55.min náš koncert pokračoval, Vašek Štyler našel ve vápně Martina Sůru a ten placírou navýšil vedení již na 6:0! Poté jsme lehce polevili a i Osov se dostával do šancí. Tu největší v 76.min skvěle lapil Ondra Plecitý. Poslední tečku v utkání udělal Petr Veselý, který chytrou střelou zpoza vápna stanovil celkové skóre na konečných 7:0!

 

Kluci si potom mohli užít zasloužený potlesk od našich fanoušků.

 

Posunuli jsme se v tabulce na 3. místo se ztrátou 4 bodů na vedoucí Hýskov. Děkujeme klukům za jejich výkony v podzimní části a těšíme se již na jarní část sezóny!