Remíza v derby proti šemíkům!

V dalším utkání jsme zajížděli k derby do Neumětel, které v každé z posledních dvou sezón zaznamenaly vždy sestup dolů z vyšší soutěže. My jsme měli neúplnou sestavu, ale hráči ukázali srdce bojovníků.

 

Od tohoto zápasu přicházíme v článcích s jednou změnou, a to je známkování našich hráčů, které bude vycházet z pohledu trenérů. Věříme, že to kluky potěší a zároveň bude sloužit jako motivace do dalších tréninků a zápasů. Hráč musí odehrát v utkání alespoň 25 minut, aby byl oznámkován.

 

SK Hostomice:

O.Plecitý (6.5) – J.Dalešický (nehodnocen), T.Fatka [K] (7.5), D.Bohata (8), L.Šereda (6.5) – I.Burtyn (6.5), L.Rylich (8), V.Štyler (7.5), K.Kyzr (6.5) – K.Hejduk (7.5), M.Sůra (7)

Střídající: R.Spousta (7), M.Lisý (nehodnocen)

 

Do utkání jsme vstoupili nervózně a domácí byli lepším týmem. Hrozili zejména svými auty, buď dlouhými na nabíhajícího hráče nebo do volného prostoru, kde nám dělalo problém přebírat si hráče. Přežili jsme i jasnou tutovku šemíků, jejich střela naštěstí mířila vedle. Další nebezpečí pramenilo v dlouhých nákopech, ale stopeři T.Fatka s D.Bohatou všechny míče s přehledem sbírali a odvraceli. Od poloviny prvního poločasu jsme hru vyrovnali a dokonce jsme byli lepším týmem my. Střed hřiště, kde skvěle pracovala dvojice L.Rylich a V.Štyler, patřil nám a z toho pramenily i naše šance. Nejprve hlavička K.Hejduka mířila vedle branky domácích, poté se jen těsně nevešla mezi tyče nebezpečná střela V.Štylera. Tu největší šanci měl R.Spousta po kolmici od L.Rylicha, bohužel ale svůj nájezd neproměnil a trefil brankáře domácích.

 

V druhém poločase jsme chtěli pokračovat naší hrou a být trpěliví. Bohužel jsme začali velmi špatně. Domácí vhazovali aut a ačkoliv jsme věděli, že přijde dlouhý hod až do vápna, tak se nám ho nepodařilo ubránit a šemíci šli do vedení 1:0. To byla pro nás ledová sprcha a vypadli jsme z rytmu. Ještě hůře bylo o pár minut později, následoval dlouhý nákop na naši polovinu, naše obrana se nechala odstavit tělem a domácí Klimt i s pomocí tyče překonal O.Plecitého – 2:0. Už to nevypadalo moc dobře, ale náš tým se neskutečně semkl a vrátil se do zápasu. Pomohla také změna rozestavení, kdy jsme hráli pouze na tři stopery a D.Bohata se vysunul do středu pole. Střed hřiště byl opět náš a domácí až na dlouhé auty nebo nákopy se nezmohli téměř na nic. Snížení stavu přinesla 63.min, kdy V.Štyler našel ve vápně domácích nabíhajícího D.Bohatu, který předložil jako na podnose míč K.Hejdukovi a ten se nemýlil – 2:1! Vyrovnáno bylo v 69.min, R.Spousta byl strčen ve vápně a následovala penalta, kterou se štěstím proměnil kapitán týmu T.Fatka – 2:2! Jeli jsme naplno a tlačili se za vítěznou brankou. Ta mohla přijít v 75.min, náš zatím nejlepší střelec jara K.Hejduk byl ve sprintu rychlejší než domácí obránce a střílel z hranice penalty. Proti byl ovšem brankář Neumětel, který vytáhl famozní zákrok a střelu vykopl nohou. Ke konci utkání nám už docházely síly a nebyli jsme už tolik nebezpeční. Domácí podniklí do konce zápasu několik útočných akcí, ale už bez úspěchu.

 

Třaskavé derby tedy skončilo remízou, kterou bereme s pokorou. Skvělý návrat do utkání, všichni hráči zaslouží absolutorium a poděkování. Držíme neporazitelnost a to je hlavní. A ještě něco je strašně důležité. Již třetí zápas v řadě jsme odehráli bez žluté karty, což je skvělý počin!

 

 

Těšíme se na další utkání, které odehrajeme v sobotu 7.9.2024 od 14hod, kdy na domácím hřišti přivítáme dalšího sestupivšího z okresního přeboru: tým TJ Zaječov.

 

Přijďte nás povzbudit!