Nejtěsnější prohra v Nižboru

Ve středu 25.9.2024 jsme odehráli odložený zápas v Nižboru.

 

SK Hostomice:
D.Špicl (7) – D.Bohata (5), T.Fatka (5), P.Veselík (5), V.Štyler (5) – M.Sůra (5), L.Rylich (5), K.Hejduk (6), P.Veselý (nehodnocen), J. Spousta [K] (5) – I.Burtyn (6)

Střídající: L.Šereda (5), J.Hadrava (5), J.Mašek (nehodnocen), J. Dalešický (nehodnocen)

 

Začátek utkání lépe zvládli domácí, kteří byli lepší na míči. První šanci jsme si ale vypracovali my, když prodlouženou přihrávku K.Hejduka pustil chytře P.Veselý k D.Bohatovi. Jeho projektil skončil bohužel na tyči. To byla na delší dobu naše poslední kloudná šance v prvním poločase, který opanoval Nižbor. Hned zpočátku jsme bohužel museli také střídat, když P.Veselý odstoupil z utkání vinou zranění. Ve 21.min skončila zblokovaná střela soupeře na našem břevně. Ve 29.min nás domácí vykombinovali a řítili se sami na naši branku – D.Špicl  šel však proti a vytáhl famozní zákrok. My jsme se nemohli dostat do hry, běhali jsme bez balónu a když už jsme ho dostali pod kontrolu, tak jsme ho ve chvíli ztratili. Ve 37.min jsme konečně předvedli kombinaci, ale střela M.Sůry z levé strany byla zablokovaná. Ve 40.min váhal D.Špicl s rozehrávkou a přišel o míč, naštěstí svoji chybu ihned napravil, když lapil další tutovku soupeře. Domácí měli do konce poločasu ještě několik standarních situací, se kterými si ale s přehledem poradil D.Špicl.

 

Do druhé půle jsme vstoupili daleko lépe. Hru jsme vyrovnali a byli v pasážích lepší, kluci makali a bojovali. Bohužel jsme se místo soustředění na hru více a více věnovali výrokům rozhodčího, což nám samozřejmě nepomohlo. V 60.min jsme navíc přišli o kapitána J.Spoustu, který střídal kvůli zranění. V 62.min vybojoval míč K.Hejduk a domácí obránce ho zastavil až pomocí faulu. Z následného trestného kopu jsme nic nevytěžili. V 67.min jsme nevyužili nadějný roh, kdy střela V.Štylera mířila vedle branky. Mezihra byla velmi slušná, ale trápila nás finální přihrávka nebo nepřesný centr do vápna. V 78.min jsme nezachytili míč ve středu pole, následoval rychlý útok Nižbora, který jsme neubránili a domácí tak první střelou na branku v druhé půli se štěstím skórovali, když prostřelili D.Špicla – 1:0. Od tohoto momentu jsme totálně vypadli z rytmu, soustředili jsme se na chybujícího sudího, což nám logicky nepomohlo, naopak jsme tím oslabovali tým. Po jednom z protestů následovala druhá žlutá karta pro L.Rylicha, který musel pod sprchy. Kalich hořkosti jsme si vypili až do konce, když byl v 90.min D.Špicl při výběhu o krok později a zastavil nedovoleným zákrokem domácího útočníka – následovala opět druhá žlutá karta a my dohrávali o 9 hráčích.

 

Za druhý poločas jsme si zasloužili určitě bod, ale naše nedisciplinovanost nás o něj připravila. Celý tým si z tohoto zápasu musí vzít ponaučení, aby se zase vrátil na vlnu ze začátku sezóny jak ve výkonech, tak v chování na hřišti.

 

 

Další utkání sehrajeme opět na venkovním hřišti, tentokrát v Broumech, a to v neděli 29.9.2024 od 16.30 hod.

 

Přijďte nás povzbudit!