Konečně výhra pro tým dospělých!

Další utkání jsme sehráli v neděli 29.9.2024 na hřišti v Broumech. Domácí měli na kontě pouhé 3 body a chybělo jim několik hráčů základní sestavy. I my jsme nemohli počítat s plnou sestavou ať už z důvodu zranění nebo z důvodu trestů. Dobrá zpráva pro nás přišla v podobě návratu Michala Kubišty, který se vrátil do sestavy po ročním zranění.

 

SK Hostomice:
O.Plecitý (8) – J.Dalešický (7.5), T.Fatka (8), P.Veselík (8), J.Hadrava (7.5) – K.Hejduk (7.5), J. Spousta [K] (7.5), M.Kubišta (8), D.Bohata (7.5) – I.Burtyn (7.5), V.Štyler (7.5)

 

Střídající: L.Šereda (7.5), K.Kyzr (8), J.Mašek (nehodnocen), M.Lisý (nehodnocen)

 

Do utkání jsme šli s jediným cílem a to urvat už konečně výhru, na kterou jsme čekali již čtyři zápasy. Vstoupili jsme do něj aktivně a hned ve 4.min vstřelili branku, která bohužel kvůli offsidu neplatila. Stále jsme ale byli aktivni zejména ve středu pole a byli lepší na míči. Domácím jsme téměř nic nepovolili a obranná čtveřice pracovala na výbornou. V 15.min jsme se dostali do velké šance, ale střela kapitána J. Spousty mířila nad branku domácích. K několika střeleckým pokusům se dostal navrátilec M. Kubišta, ale chyběla jim razance nebo přesnost. Tím, že jsme byli aktivnější a měli více ze hry, tak soupeř musel několikrát hasit situaci faulem nebo odkopem na rohový kop. Bohužel se nám nevedly vůbec standardní situace a nevytvořili jsme si z nich žádnou příležitost. Do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu.

 

Druhý poločas jsme naopak my začali vlažněji a byli to domácí, kteří začali vystrkovat růžky. Vstřelili také branku, která jako v našem případu neplatila pro offside. My měli možnost zahrávat přímý kop, ale střela V. Štylera skončila vysoko nad. Nejkritičtější moment jsme přežili v 70.min, kdy po rohu domácích přišla střela z vápna a za již překonaného O. Plecitého zaskočil u tyče odkopávající T. Fatka. Chvíli na to jsme se do šance dostali i my, pěkná střela P. Veselíka již mířila do branky, ale domácí brankář bravurně zasáhl a míč vyrazil. Nicméně jsme nepřestávali hrát a bojovat, na klukách bylo vidět, že i přes nevydařenou finální přihrávku chtějí utkání zlomit na naši stranu. V 87.min přišla tečovaná střela M.Kubišty, která skončila při naší smůle na tyči. Už už to vypadalo, že zápas skončí remízou, když v nastaveném čase našel P. Veselík na straně volného V. Štylera, následovala přihrávka po zemi na nabíhajícího M. Kubištu, který udělal ve vápně kličku stoperovi a chytrým bodlem rozvlnil síť – 0:1! Následovala obrovská radost celého týmu ze vstřelené branky. Náš půst po vstřelené brance trval rovných 337 minut. Utkání jsme již poté v pohodě dovedli do vítězného konce.

 

Kluci zaslouží velký respekt jak k zápasu přistoupili, hráli velmi týmově, skvěle disciplinovaně a makali celým srdcem za Hostomice. Také musíme poděkovat našim věrným fanouškům za skvělou podporu během celého zápasu.

Díky!!!

 

 

 

Na vítězné utkání budeme chtít navázat již tuto sobotu 5.10.2024, kdy zajíždíme na hřiště VČS Tmaň. Začínáme v 16 hod. Přijďte nás povzbudit!