Tým dospělých veze výhru z Lochovic!

V prvním utkání nové sezóny nás zavedl los na horkou půdu do Lochovic. Jeli jsme k utkání v plné sestavě a veřili, že uděláme dobrý výsledek po vydařené přípravě.

Po ukončení minulé sezóny došlo ke změně na trenérských postech a letitého hlavního trenéra Petra Staňka nahradilo nové trenérské trio ve složení Milan Plecitý, Dušan Jína a Luděk Báchor. Petrovi ještě jednou děkujeme za jeho služby, které odvedl pro náš klub a věříme, že se naše cesty ještě v budoucnu potkají.

SK Hostomice:
O.Plecitý – J.Dalešický (J.Hadrava), T.Fatka, P.Veselík, L.Šereda (I.Burtyn) – M.Sůra (P.Veselý), J.Spousta [K], V.Štyler, D.Bohata (L.Rylich) – , K.Hejduk (I.Burtyn), D.Špicl

Utkání jsme začali ve velkém dešti na skvěle připraveném pažitu sebevědomě a již v 8.minutě nás poslal do vedení po chybě domácího gólmana Kamil Hejduk – 0:1! Domácí ale tento moment nerozhodil a hrozili z rychlých brejků, které naše obrana nestíhala pokrývat. V 18.min jsme předvedli i my brejk a bylo z toho vedení 0:2, když Kamil Hejduk poslal dlouhým kopem míč do lochovické branky. I když jsme vedli ve skóre, tak hra nebyla až tak kvalitní, chyběla nám lepší kombinace a docházelo k velkému počtu ztracených balónů. Lochovičtí měli šanci při zahrávání dvou trestných kopů, ale ty naštěstí naše obrana zblokovala. My jsme naopak nedotáhli do konce několik slibných šancí. Zejména střela V.Štylera, která zazvonila na břevno a posléze hlavička T.Fatky směřující nad branku volaly po gólu. Ve 40.min se zranil mladíček M.Sůra a musel odstoupit z utkání. Doufáme, že to s kolenem nebude nic vážného a brzy bude opět fit. Taktovku ve středu pole poté převzal P.Veselý.

Druhý poločas začal naší ofenzivou, chtěli jsme o utkání rozhodnout co nejdříve. Šancí jsme měli vskutku dost, ale ani jednu nevyužili. Naopak to byli domácí, kteří nás trestali a snížili na 1:2 po naší chybě v obraně. Uklidnění do našich řad vnesl v 66.min Tomáš Fatka, který se nejlépe zorientoval na malém vápně – 1:3! Náš klid mohl být ještě větší, ale jasné šance K.Hejduka, I.Burtyna a D.Špicla brankou neskončily. Domácí se ještě nadechli a skórovali z penaltového kopu – 2:3. Ke konci utkání přinesl definitivní tečku Petr Veselý, když dorazil odraženou střelu do domácí svatyně – 2:4!

Vezeme si tedy z derby zaslouženě plný bodový zisk po velmi dobrém výkonu, neobdrželi jsme ani jednu žlutou kartu (marně pátráme, kdy se nám to podařilo naposledy?) a již se těšíme na další mistrovské zápasy. Jejich rozpis naleznete na našich webových stránkách www.skhostomice.cz

 

Další domácí mistrovské utkání odehrajeme v sobotu 24.8.2024 proti týmu Tlustice B. Ještě před tím nás čeká pohárové kolo proti Žebráku, který přivítáme na domácím hřišti ve středu 21.8.2024 od 17.30hod.

 

Přijďte nás povzbudit!