Vydřená domácí výhra nad TJ Broumy!

V dalším zápase jarní sezóny jsme na domácím hřišti přivítali tým z Broum. Nečekalo nás lehké utkání, ale trenéři mohli počítat s plnou sestavou, takže cílem bylo samozřejmě vyhrát.

 

SK Hostomice:

P.Cipra – J.Hadrava, A.Hornát [K], T.Fatka, D.Bohata (O.Kačírek)  – M.Sůra (I.Burtyn), J.Spousta, P.Veselý, V.Štyler  – K.Hejduk (L.Rylich), R.Spousta (L.Šereda)

 

Začátek zápasu byl z naší strany neuspořádaný a ačkoliv jsme měli herní převahu, chyběla přesná přihrávka, a kombinace z naší strany byla nepřesná. I přesto jsme zahrávali několik standardních situací, se kterými si ovšem dobře organizovaná obrana Broum bez problémů poradila. Hosty jsme do ničeho nepouštěli a jejich první střela mířila nad branku. My jsme měli šanci v podání Petra Veselého, ale jeho střelu vyrazil brankář hostů na roh. Tlačili jsme se za úvodní brankou a ve 44.min jsme už téměř zvedali ruce nad hlavu, bohužel střela z přímého kopu Vaška Štylera skončila na tyči. Z následného rohu jsme se ale už přece jen prosadili. Martin Sůra našel svým centrem na malém vápně osamoceného Kamila Hejduka, který svou oblíbenou hlavičkou poslal naše barvy do vedení – 1:0! Branka před koncem poločasu tzv. ‘do šatny’ nás hřála samozřejmě hodně 🙂

 

Do druhého poločasu jsme nenastoupili úplně koncentrovaně a Broumy převzaly na čas aktivitu na hřišti. Ve 47.min šla jejich střela těsně vedle naší branky. Vyrovnáno mohlo být v 50.min, kdy jsme nechali běžet hráče Broum samotného na naší branku, ale Petr Cipra vytáhl famozní zákrok a kličku soupeřovi lapil. Tento moment nás probral a začali jsme zase útočit my. V 54.min vybojoval ve vápně Roman Spousta penaltu, kterou s přehledem mazáka proměnil dobře hrající Petr Veselý – 2:0! O 3 minuty později mohlo být rozhodnuto, ale střelu z pozice penalty Martina Sůry vytáhl famózně hostující brankář. Pořekadlo ‘nedáš dostaneš’ opět platilo, a to bohužel v náš neprospěch. Z protiútoku se Broumy dostaly do našeho vápna, kde vznikla nepřehledná situace, po které následoval náš faul. Penaltu hostující Zídek s přehledem proměnil – 2:1. V 67.min jsme se dostali do další šance, Roman Spousta ve vápně napřáhl a jeho krásná střela orazítkovala opět tyčku! V 78.min šla střela Petra Veselého pod břevno, ale na místě byl hostující brankář. Ke konci se hra kouskovala, Broumy cítily svoji šanci, ale naši kluci dohráli zápas na morál a nedovolili už hostům větší šanci.

 

Děkujeme celému týmu za bojovný výkon, kluci nechali na hřišti celé srdce! Výsledek v podobě výhry byl tou nejlepší odměnou pro naše úžasné fanoušky, kteří nám připravili krásnou atmosféru!

 

 

Připisujeme si tedy další výhru za 3 body, zápas byl velmi těžký, nebyla to z naší strany taková jízda jako v minulých utkáních kde jsme byli jasně lepším týmem než soupeř. Ale musíme uznat kvalitu hostů a jejich fotbalovost.

 

Byla to ta nejlepší prověrka na příští utkání v kterém nás v šlágru kola čeká favorit soutěže FK Hýskov. Začínáme v neděli 21.4.2024 od 17hod v Hýskově.

 

Přijďte nás podpořit, budeme Vás potřebovat!

 

Hostomice do toho!