Remíza na Tmani

Tmaň vs SK Hostomice 0:0

 

V sobotu jsme vyjeli k velmi těžkému a důležitému utkání na hřiště dobře hrající Tmaně. Před zápasem byli domácí v tabulce na třetím místě a my, se shodným počtem bodů, hned o pozici za nimi. Ačkoliv nám chybělo několik hráčů základní sestavy, chtěli jsme se porvat o tři body a nedovolit, aby nám čelo tabulky uteklo.

 

SK Hostomice:

O. Plecitý – K. Kyzr, T. Fatka, J. Spousta [K], J. Hadrava – O. Kačírek (J. Mašek), D. Bohata, L. Rylich (I. Burtyn), V. Štyler, L. Šereda – K. Hejduk

 

Do utkání jsme vstoupili dobře a po rychlé kombinaci jsme se mohli hned v první minutě dostat do vedení. Kamilovi však jeho prudkou střelu skvěle chytil brankář. Hra byla vyrovnaná, my se snažili obranu Tmaně překonat kombinací po zemi, domácí naopak zvolili taktiku dlouhých nakopávaných míčů za obranu. Kvůli těžkému terénu bylo k vidění hodně standardních situací v podobě přímých a rohových kopů a po jednom z nich zahrozili hráči ve žlutočervených dresech, když trefili tyč branky Ondry Plecitého. My odpověděli o pár minut později, po pěkném průniku stanul před brankářem David Bohata, levačkou vystřelil tvrdě, ale gólman Frolík opět čaroval. Tmaň se čím dál více uchylovala ke střelám ze střední vzdálenosti, ale ty buď zablokovala naše obrana, nebo si poradil s jistotou chytající Ondra. Po několika závarech v našem vápně a nepovedeném lobu Davida Bohaty na vyběhnuvšího brankáře, se šlo o poločase do kabin za bezbrankového stavu.

 

Do druhého poločasu jsme vstoupili povzbuzeni dobrým pocitem z našeho výkonu v prvním poločase a rozhodnuti strhnout výsledek na naši stranu. Domácí začali aktivně, ale jejich hra k žádným větším šancím nevedla. Naopak v 60. minutě se po krásné průnikové přihrávce řítil na branku Kamil Hejduk, ale trefil pouze brankáře, který vyběhl daleko za velké vápno a jeho šanci zmařil. Zbývající část zápasu se odehrávala bez brankových příležitostí, až přišla 88. minuta. Po obrovské hrubce Honzy Spousty na pozici stopera, který při odkopu netrefil míč, běžel na naši branku osamocený útočník, ale Honza se nevzdal, útočníka doběhl a krásným čistým skluzem na hraně vápna mu míč odebral. V podstatě z protiútoku jsme tak mohli vstřelit vítěznou branku my, ale po střílené přihrávce do vápna a zmatcích v domácí obraně Ivan Burtyn míč do sítě nedostal. A když o minutu později brankář chytil umístěnou střelu k tyči Davida Bohaty, rozhodčí zápas ukončil s, ve III. třídě málo vídaným výsledkem, 0:0.

 

Utkání bylo hráno v duchu fair play, ve vysokém tempu a výsledek jeho průběhu vůbec neodpovídá.

Protože je zisk jednoho bodu po předvedeném výkonu lehkým zklamáním, chceme si spravit chuť hned další víkend, a to v derby proti Osovu, který přivítáme v sobotu od 10:30. Přijďte nás povzbudit!