Remíza proti Nižboru

V dalším kole jsme se o naše posvícení utkali s Nižborem.

 

SK Hostomice:

D.Špicl – M.Šereda, P.Veselík, J.Spousta (K.Kyzr), J.Hadrava – D.Bohata (L.Rylich), P.Veselý, V.Štyler (I.Burtyn), M.Sůra – K.Hejduk, R.Spousta [K]

 

Utkání jsme začali velkým náporem. V 5.min hlavičkoval nepřesně K.Hejduk. O minutu později střílel M.Šereda. V 10.min přišla sprcha, kdy nezafungoval naš offside systém a hosté šli do vedení – 0:1. Ve 21.min po dlouhém výkopu D.Špicla vybojoval pokutový kop R.Spousta. Sám faulovaný si postavil míč na značku pokutového kopu a potvrdil pravidlo, že faulovaný hráč by penaltu kopat neměl – neproměnil. Stále jsme se tlačili za vyrovnáním, ale nevyužili jsme několik rohů. Dočkali jsme se až ve 39.min, kdy P.Veselý našel ve vápně R.Spoustu, který si spravil chuť po neproměněné penaltě – 1:1! Ke konci poločasu nevyužil dobře se rozvíjející akci K.Hejduk.

 

Na začátku druhého poločasu měl na noze tutovku R.Spousta, ale jeho střela mířila pouze do břevna nižbosrké branky. Trest přišel v zápětí a hosté šli lacino do vedení – 1:2. V 61.min se řítil sám na branku R.Spousta, ale jeho střela šla do brankáře. V 66.min našel krásnou kolmicí J.Spousta na malém vápně K.Hejduka, který bohužel svoji 100% šanci neproměnil. V 69.min si i K.Hejduk narovnal reputaci útočníka, když vybojoval míč a nekompromisně ho poslal k tyči – 2:2. Nižbor celý druhý poločas pouze bránil a čekal na konec utkání, domácí byli jasně lepším týmem, ale škodilo nám neustálé komentování výkonu rozhodčího. V 85.min jsme se ujali vedení díky vlastnímu gólu obránce Nižbora, který vybojoval P.Veselý, ale k úžasu všech bylo rozhodnuto, že se jednalo o náš faul. Situaci předcházelo jasné podražení P.Veselého hostujícím brankářem mimo vápno, ale tento zákrok zůstal bez trestu. V 90.min jsme ještě sahali po vítězství, ale nabíhající K.Kyzr poslal svoji střelu do gólmana.

 

Bereme tedy pouze bod, což je velká škoda k všem šancím, které jsme měli. Ale hra byla o parník lepší než proti Tetínu. Máme na čem stavět. Musíme se uklidnit na hřišti a táhnout za jeden provaz.

 

Další utkání hrajeme v Broumech v neděli 17.9.2023 od 16.30hod.

 

Přijďte nás povzbudit!