První ztráta dospělých

Ve 4. kole okresní III. třídy jsme na domácím skvěle připraveném pažitu přivítali celek z Hýskova. Čekal nás težký soupeř a sobotní zápas to také potvrdil.

 

SK Hostomice nastoupil v této sestavě:

 

Špatenka – Štyler, Hornát [K], Šereda, Fatka – Spousta, Rylich (Císař), Kubišta, Hejduk, Kodad (Bárta) – J.Kačírek

 

Začátek utkání byl v plně naší režii a soupeře jsme téměř nepustili na naši polovinu. Ve 3. minutě připravil Kamil Hejduk krásnou přihrávkou šanci pro Matěje Kodada, ale hostující brankář byl proti. Další velkou šanci jsme spálili v 10. minutě, kdy našel přihrávkou Michal Kubišta našeho střelce Honzu Kačírka, ale střelu zlikvidoval opět gólman hostí. Ve 14. minutě jsme opět nedokázali využít dobré šance, kdy Roman Spousta našel ukázkově Honzu Kačírka, který bohužel netrefil míč. Do konce poločasu se hra vyrovnala a hosté hrozili zejména rychlými protiútoky, které ovšem naše stoperské duo Hornát – Šereda řešilo s přehledem. Nám chyběl trochu klid na balónu a vázla kombinace. Do kabin se šlo za bezbrankového stavu.

 

Do druhého poločasu jsme vstoupili aktivně s cílem strhnout vítězství na naší stranu. V 56. minutě nevyužil dobrou příležitost Jan Kačírek, který dorážel naši střelu vedle branky. Hosté se po celý zápas uchýlili k obranné taktice a spoléhali na rychlé protiútoky. V 60. minutě zahrávali přímý kop za hranicí velkého vápna a nádhernou střelu zachránil až s pomocí břevna Michal Špatenka. Další hostující šanci zlikvidoval  náš ochránce svatyně v 68. ,minutě kdy vyrazil nebezpečnou střelu hostujícího útočníka. Do konce zápasu jsme stále měli územní převahu, ale naše snaha ztroskotávala na špatné přihrávce nebo na nakopávaných centrech, s nimiž si hostující obránci s přehledem poradili. Utkání tak skončilo bezbrankovou remízou 0:0 a musíme říci, že také zaslouženou.

Znamená to pro naše kluky první bodovou ztrátu, ale jedeme dál. Mít 10 bodů po čtyřech kolech je parádní výsledek!

 

Věříme, že další 3 body přivezeme z příštího zápasu, který odehrajeme na hřišti Újezda a to v sobotu 19.9. Začínáme v 10.15 hod, tak nás přijďte povzbudit!

 

skhostomice#prvniztrata#jedemedal#cernobilasila#mame10bodu#partajedobra#houskadalzapisny#