První ročník memoriálu Václava Průchy vyhrál tým FA Bohemians Velvary

Již před 6 měsíci přišlo vedení SK Hostomice s myšlenkou vzdát hold panu Václavu Průchovi za jeho práci a obrovské úsilí, které věnoval nejen hostomickému fotbalu. Myšlenka jsme nakonec přetavili ve skutek a na počest pana Průchy jsme uspořádali fotbalový turnaj pro jednu z nejmladších kategorií: ročník 2013 a mladší. Počet týmů na turnaji se nakonec rozrostl na neskutečných 16 týmů, a to nejen z okresu Beroun. Navštívilo nás několik pražských týmů v čele s Bohemians Praha 1905, dále týmy z celých středních Čech a jeden tým přijel dokonce až z Českých Budějovic. Právem se tato sportovní událost dá nazvat jako největší sportovní turnaj v celé historii obce Hostomice. Pořádání akce zabralo 20 dobrovolníkům z řad SK dva dny práce, kterým samozřejmě předcházely hodiny a hodiny přípravných prací. Cílem bylo prezentovat Hostomice v tom nejlepším světle, a to se dle všech ohlasů podařilo na výbornou.

 

V sobotu 26.6.2021 nastal den D pro celý hostomický klub. V ranních hodinách byl areál SK během chvilky celý zaplněný. Pro návštěvníky bylo připraveno občerstvení, které zajistila místní firma Dobroty Kačena a celou akci vedl moderátor. Mimo klasických fotbalových zápasů byly připravené doplňkové soutěže typu rychlost střelby, přesnost střelby nebo dribling s fotbalovým míčem. Organizátorům se také povedlo zajistit 3 rozhodčí z OFS Beroun: pány Špicla, Ehla a France. Fotbalovému svazu a všem rozhodčím posíláme velké díky. Na poslední chvíli se řešila absence jednoho z domluvených rozhodčích, kterého musela nahradit místní rozhodcovská legenda – pan Zdeněk Mezek, který se i ve svých 82 letech popasoval s rolí sudího naprosto skvěle. Zdeňku, i Tobě patří velký dík!

 

Základní boje ve skupinách probíhaly ve smyslu fair play a až na malé drobnosti se neřešily žádné problémy. Padla spousta krásných branek a diváci mohli vidět několik nádherných kombinací. Během přestávky mezi boji ve skupinách a posléze vyřazovacích bojích byla možnost udělat týmovou fotku každého týmu. Po celou dobu byl zároveň na akci přítomen fotograf a rodiče měli možnost koupit si vytištěnou fotografii přímo z daného zápasu.

 

Po přestávce následovaly již boje v play off a o konečné umístění. V některých zápasech se nerozhodlo v normální hrací době a tak měli diváci možnost vidět i penaltové rozstřely. V jednom zápase však na penalty doplatily bohužel i naše děti, kdy po penaltách byl šťastnější soupeř, ale i tak holky a kluci odešli se vztyčenou hlavou. Během turnaje sledoval organizační výbor nejlepšího střelce, hráče a brankáře turnaje. Byla to opravdu nelehká role určit v tak velké konkurenci nejlepší hráče turnaje. Bohužel vyhrát mohli opravdu jen ti nejlepší, kteří pak obdrželi pohár a drobné ceny.
Celý turnaj nakonec opanovala Fotbalová Akademie Bohemians Velvary se skóre 32:2. Tento tým předváděl hlavně ve finále proti AFK Loděnice krásnou fotbalovou podívanou.

 

Níže naleznete kompletní umístění prvního ročníku Memoriálu Václava Průchy:

 

1. FA Bohemians Velvary
2. AFK Loděnice
3. JFA České Budějovice
4. TJ Sokol Stodůlky
5. FK Meteor Praha VIII červená
6. Bohemians Praha 1905
7. FK Králův Dvůr
8. SK Kostelec u Křížků
9. FK Meteor Praha VIII bílá
10. Felbabka/Hostomice
11. Cembrit Beroun
12. TJ Daleké Dušníky
13. Tatran Sedlčany
14. FK Viktoria Žižkov
15. SK Hostomice
16. TJ Felbabka

 

Nejlepším hráčem turnaje se stal teprve 7letý Albert Macků z týmu Bohemians Praha. Nejlepším střelcem se stal Ondřej Slepička ze Sokola Stodůlky, který vstřelil úctyhodných 16 branek. Nejlepším brankářem turnaje byl vyhlášen domácí Adam Klučiarovský z SK Hostomice. Vítězi doprovodných soutěží se stali v nožičkách Jakub Hrubý ze Sokola Stodůlky, v nejrychlejší střelbě Martin Letovský z JFA České Budějovice a nejpřesnější střelbě pak Jakub Tenzer z FK Meteor Praha.

 

Na konci turnaje po vyhlášení všech umístění a vítězů individuálních cen byla vytvořena společná fotka všech zúčastněných týmů jako památka na tento turnaj. Ne vždy se sjede do Hostomic cca 200 dětí, aby zápolily ve sportovním klání. Organizátoři obdrželi velmi kladnou zpětnou vazbu téměř od všech trenérů, a to byla ta nejlepší odměna, kterou jsme mohli dostat. Všichni si turnaj moc chválili a chtějí přijet na další ročník.

 

V neposlední řadě je nutné poděkovat všem sponzorům, bez nichž by se takto finančně náročná akce vůbec neuskutečnila. Chceme touto cestou poděkovat České unii sportu, dále firmě K-Term a panu Kubištovi, firmám Stav mi to a také městu Hostomice. Obrovský dík patří všem dobrovolníkům z řad SK Hostomice, kteří ve svém volném čase pomáhali turnaj připravit.

 

Příští rok na viděnou. Veďme naše děti k pohybu, ať žije sport!