Hostomice obraly o první body Hudlice!

V sobotu 9.4.2022 jsme na našem hřišti přivítali zatím jasného suveréna III.třídy a to tým z Hudlic. Hosté neztratili v sezóně ještě ani bod a náš tým chtěl být prvním, kdo Hudlicím body sebere.

 

SK Hostomice:

D.Špicl – T.Fatka, M.Šereda, A.Hornát (L.Šereda), J.Hadrava (K.Hejduk) – J.Spousta [K], L.Rylich, P.Veselý, D.Bohata – J.Kačírek, I.Pohorilyi (V.Rott)
 

Utkání se hrálo za chladného počasí, které bylo opravdu aprílové. Chvíli sněžilo, pršelo nebo padaly dokonce lehce kroupy. Za početné návštěvy se začalo opatrně. První nebezpečná akce byla vidět až v 17.minutě, kdy hostující útočník nasměřoval svoji hlavičku vedle branky. Naše obrana pracovala zodpovědně a nedovolila Hudlicím větší nápor. V 25.minutě P. Veselý hlavičkoval do středu brány. Ve 33.minutě vybojoval míč ve vápně J. Kačírek a odražený míč zneškodnil brankář hostí. Do třetice už akce vyšla. Míč ve vápně si našel J. Kačírka, jeho obrovskou šanci sice lapil skvěle hostující gólman, ale naštěstí se míč odrazil k P. Veselému a ten jej otřel o tyčku do sítě – 1:0! Začali jsme tlačit hosty více a více a byli jsme lepším týmem. Krátce před přestávkou neodhadl D. Špicl dobře centr hostů a musel hasit situaci až pomocí faulu, za který inkasoval žlutou kartu.
 

Druhý poločas začal náporem hostů, kteří se tlačili do vyrovnání. Jejich velkou šanci vyrazil nad břevno skvěle D. Špicl. Stav se vyrovnal v 59.minutě, kdy po centru využili hosté neštastně odražený balón, který hostujicí útočník se štěstím uklidil pod břevno – 1:1. V 66.minutě vytáhl střelu D. Bohaty zpoza vapna gólman hostí. V 71.minutě šly Hudlice dokonce do vedení, když využily centr do malého vápna a útočník hostí prostřelil D.Špicla – 1:2. Ihned po rozehrání se řítil sám do vápna Kamil Hejduk, kterého zastavil brankář Sklenář až pomocí faulu ve vápně – penalta! Míč si postavil na značku pokutového kopu Jan Kačírek a s přehledem jej poslal k levé tyči – 2:2! V 81.minutě jsme měli obrovské štěstí, když hosté neproměnili 100%-ní šanci a poslali míč vedle branky. Ani ne minutu na to se situace opakovala na druhé straně, když se Jan Kačírek řítil sám na brankáře hostí, ale nezakončil dobře. Konec utkání už žádnou nebezpečnou šanci nepřinesl a tak oba týmy braly po bodu za zaslouženou remízu.
Tým Hudlic ztratil poprvé v sezóně body a musíme říci, že právem. Naši borci podali jeden z nejlepších výkonů celé sezóny a po celý zápas byli vyrovnaným týmem.
 

Hoši děkujeme!!!

 

Příští zápas odehrajeme opět na našem trávníku v sobotu 16.4.2022, kdy přívítáme tým z Podluh. Začínáme od 14.00 hod. Přijďte nás povzbudit, těšíme se!!!